Kleefstof Gipsolep

  • Binnenshuis

Accessoires

GIPSOLEP – UNIVERSELE GIPSPLAATLIJM

TOEPASSING:
GIPSOLEP is een lijm voor het verlijmen van gipstegels en andere gipskartonplaten in gesloten ruimten. Het wordt gekenmerkt door een zeer goede hechting en vormt een duurzame hechting. Bijzonder geschikt voor het verlijmen van gipsplaat STEGU.

ONDERGROND VOORBEHANDELING:
GIPSOLEP kan worden gebruikt op elke stabiele ondergrond zoals beton, bakstenen, silicaatblokken, cementblokken, gipsplaat, cementpleister en gipspleister. De ondergrond moet schoon en droog zijn en met een geschikte primer zijn voorbereid.Op gladde oppervlakken moeten ze worden gematteerd en grondig van stof worden ontdaan.

VOORBEREIDING VAN DE KLEEFSTOF:
De kleefstof moet in een schone emmer worden versnipperd. Giet de kleefstof in water (5 kg lijm per 1,6-1,9 liter water) en meng grondig met de hand of met een roerder. Na ca. 2 min. Meng opnieuw.De kleefstof moet binnen 45 minuten worden gebruikt.

VASTPLAKKEN:
Breng de kleefstof met een getande spaan over het gehele oppervlak (ca. 5 mm dik) aan en verwijder de overtollige kleefstof door de tegel tegen de wand te drukken, zodat de verbinding niet wordt verstoord. De correctie kan tot 2 minuten na de verlijming worden uitgevoerd. Na volledige droging (ca. 5 dagen bij 20°C) behoudt de kleefstof zijn volle sterkte.

GEREEDSCHAP:
Emmer, roerder, spatel met tanden voor het aanbrengen van lijm, handschoenen.

AANBEVELING:
Gezien de grote verscheidenheid aan bouwmaterialen die op de markt verkrijgbaar zijn, moeten er vóór het verlijmen tests worden uitgevoerd om te waarborgen dat er zich geen onvoorziene problemen met het verlijmen voordoen.

BEWARING:
Bewaar de Glue in de originele verzegelde verpakking op een droge plaats gedurende 12 maanden vanaf de op het deksel vermelde productiedatum.

TECHNISCHEN DATEN DES PRODUCTEN:
Prestatiekenmerken:
tot 3 m2 uit de verpakking
Mengtijd ca. 2 min.
Mengverhouding: 1,6 – 1,9 l water per 5 kg lijm.
Omgevings- en bodemtemperatuur tijdens het werk: +5°C – 25°C.
Verbruiksduur na mengen met water: tot 45 min.
Voorbindingstijd: 8 uur
Totale bindtijd: min. 5 dagen

Glue Ze zijn NIET vorst- of waterdicht.